Україна схвалила план реформ для отримання 50 млрд євро від ЄС: що включено?
12:30 18.03.2024
256

Уряд України ухвалив стратегічний план реформ, необхідний для отримання фінансової підтримки від Європейського Союзу у межах чотирирічної програми на суму 50 мільярдів євро. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у понеділок.

"Уряд прийняв План для Ukraine Facility, який є основою для отримання фінансової допомоги в рамках програми на 4 роки на загальну суму 50 мільярдів євро", - зазначив Шмигаль у Telegram.

Згідно з його заявою, цей план містить стратегічні реформи, що відповідають понад 100 квартальним індикаторам. Йдеться про європейські підходи до реформування державного управління, боротьби з корупцією, а також економічних і секторальних перетворень у різних галузях, зокрема в енергетиці та сільському господарстві. Крім того, у документі визначені стратегічні напрями, такі як "зелений" перехід, цифровізація та євроінтеграція.

"Цей план розроблявся спільно з європейськими партнерами з метою зміцнення нашої країни та наближення до членства в ЄС. Найближчим часом ми передамо його на розгляд Європейській комісії. Завдяки виконанню реформ, запропонованих у Плані для Ukraine Facility, Україна зможе отримати приблизно 16 мільярдів євро цього року", - підкреслив глава уряду.

Він також висловив подяку Європейському Союзу за надану допомогу та проявлену солідарність.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також