Україна успішно пройшла половину опалювального сезону без масових відключень, - ДТЕК Енерго
16:55 17.01.2024
254

Генеральний директор компанії "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв повідомив про успішне пройдення Україною половини опалювального сезону без масових відключень електроенергії, завдяки зусиллям системи протиповітряної оборони (ППО) та напруженій праці працівників енергетичної галузі.

Салєєв зазначив, що українська енергосистема ефективно функціонує під час опалювального сезону, незважаючи на перебої, спричинені бойовими діями та негодою, забезпечуючи світло та тепло в оселях громадян. Він віддав належне роботі української ППО та професіоналізму енергетиків, ремонтників, шахтарів, та машинобудівників.

Також він висвітлив досягнення за останні три місяці, включаючи ремонт шести енергоблоків ТЕС та відновлення одного, пошкодженого під час обстрілів минулої зими. Він також повідомив про майже 30 атак на одну з прифронтових ТЕС з початку опалювального сезону.

Крім того, Салєєв наголосив на важливих досягненнях в енергетичній сфері, зокрема виробництві 4,2 млрд кВт*год електроенергії ТЕС, введенні в експлуатацію 10 вугільних лав, виробництві та ремонті великої кількості гірничо-шахтного обладнання, що дозволяє забезпечувати достатній видобуток вугілля для ТЕС. Він також згадав про імпорт вугілля з Польщі, загальний обсяг якого з вересня склав 188 тис. тонн.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також