Україна втратила 6 тисяч гектарів заповідної території "Асканія-Нова" через російську окупацію
15:16 05.06.2024
262

Під час російської окупації заповідника "Асканія-Нова" Україна втратила майже 6 тисяч гектарів заповідної території. російські загарбники використовують острів Джарилгач як військову базу, не дотримуючись заповідного режиму. Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець в ефірі телемарафону.

"На жаль, ці заповідники знаходяться під окупацією. За період окупації заповідника "Асканія-Нова" ми втратили майже 6 тисяч гектарів заповідної території. Росіяни використовують острів Джарилгач як військову базу, не дотримуючись заповідного режиму. Я впевнений, що після деокупації та завдяки роботі наших ЗСУ ми зможемо оцінити всі збитки і спільно з міжнародними партнерами знайти шляхи для відновлення цієї території. Відновлювати те, що природа створювала сотні років, важко, але я впевнений, що ми зможемо зробити мінімальні заходи," – зазначив Стрілець.

Ще у 2023 році Генштаб повідомляв, що російські окупаційні війська мілітаризували острів Джарилгач. У Центрі національного спротиву заявляли, що заповідник "Асканія-Нова", який знаходиться на окупованих росією територіях України, перебуває в критичному стані.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також