Українська енергосистема стабільна попри масовані кібератаки ворога
17:03 28.04.2024
263

За словами заступниці міністра енергетики, українська енергосистема залишається у складному, але стабільному стані попри масовані атаки ворога. Це свідчить про ефективність заходів, що були вжиті для захисту системи від кіберзагроз.

Із-за атак були завдані значні пошкодження об'єктам генерації та системам передачі електроенергії. Проте, навіть після четвертої масованої атаки, українська енергосистема працювала без масштабних обмежень, і навіть аварійний імпорт енергії не був потрібен.

Гринчук підкреслила, що зусиллям багатьох людей вдалося утримати енергосистему у стабільному стані. Вона також зазначила, що хоча обмеження електропостачання частково діяли на Харківщині та Дніпропетровщині для промислових споживачів, проте національний енергозберігаючий режим не був введений.

Заступниця міністра закликала усіх споживачів до розумного використання електроенергії для зменшення навантаження на енергосистему, особливо у пікові години. Такий підхід допоможе забезпечити стабільну роботу енергетичної інфраструктури в умовах кіберзагроз.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також