Українські теплоелектростанції зазнали понад 180 атак з початку вторгнення росії
18:09 28.04.2024
270

Згідно з виконавчим директором ДТЕК Дмитром Сахаруком, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну українські теплоелектростанції були обстріляні майже 180 разів.

"Якщо рахувати від початку повномасштабного вторгнення, то це вже окупанти майже 180 разів обстріляли наші теплоелектростанції", - сказав він.

Він додав, що атака 27 квітня була четвертою великою атакою після подібних подій 22, 29 березня і 11 квітня.

"Зараз аналізуємо наслідки цієї атаки (27 квітня, - ред), пошкодження серйозні. Чотири станції зазнали досить значних пошкоджень", - додав Сахарук.

З початку вторгнення росії в Україну теплоелектростанції в Україні постійно піддаються атакам з боку російських військ. Наприклад, під час атаки 22 березня ударами було пошкоджено всі блоки Бурштинської та Ладижинської теплоелектростанцій.

29 березня під час чергового обстрілу було атаковано одразу три теплоелектростанції. Зокрема, було поранено енергетика. Тоді повідомлялося про загалом 160 ударах по теплоелектростанціях.

11 квітня під час масованого удару була повністю зруйнована Трипільська теплоелектростанція. До цього вона була найбільшим постачальником електроенергії відразу в трьох регіонах - Київській, Черкаській та Житомирській областях.

У ніч на 27 квітня російські окупанти атакували чотири теплоелектростанції ДТЕК.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також