Українцi зможiть подати заяву в правоохороннi органи онлайн
20:30 16.12.2021
256

Мiнцифри спiльно з МВС планує реалiзувати проект, в рамках якого українцi зможiть подати заяву в правоохороннi органи онлайн. Про подiбну iнiцiативу розповiв очiльник Мiнцифри Михайло Федоров, передає 24 канал.

Зазначається, що очiльник вiдомства розповiв, що подiбну iнiцiативу вiн обговорив iз очiльником МВС Денисом Монастирським, коли той заступив на посаду. Цей проєкт один iз тих, якi мiнiстерства планують зробити спiльно.

Коли з'явився новий мiнiстр внутрiшнiх справ Денис Монастирський, ми провели з ним зустрiч. Один з проєктiв, якi ми плануємо зробити – це подача заяви в полiцiю онлайн. Поки що не можу анонсувати конкретної дати, – сказав міністр.

Нагадаємо, наразi українцi можуть отримати онлайн такi послуги:

  • У груднi для українцiв стала доступною реєстрацiя мiсця проживання в онлайн-форматi, оскiльки набув чинностi закон №5463. Послуга тепер займає не мiсяць, а всього 5 – 10 хвилин.
  • Мiнiстерство цифрової трансформацiї запустило в застосунку Дiя нову функцiю – реєстрацiя мiсця проживання онлайн. Розробники зазначали, що це найбiльш популярна державна послуга серед українцiв.
  • Також Мiнцифри пiдписало меморандум про спiвпрацю з компанiєю Apple. Однак перепис населення – лише один з напрямкiв спiвробiтництва. Його здiйснюватимуть онлайн, однак до тих українцiв, якi не зроблять це в мережi, прийдуть додому.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також