Рада заборонила рекламу електронних сигарет
15:31 16.12.2021
255

Верховна Рада ухвалила закон, яким зокрема врегульовується ринок електронних пристроїв для куріння та вводиться заборона реклами бездимних тютюнових виробів та пристроїв для куріння тютюнових виробів.

За ухвалення документу «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну» (№4358) проголосували 317 народних депутатів.

Документ передбачає заборону на рекламу тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, використовуваних в електронних сигаретах, рекламу знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, електронні сигарети і рідини, які використовуються в електронних сигаретах.

Законопроект забороняє розміщення на будь-яких інших товарах зображень тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, використовуваних в електронних сигаретах, знаків для товарів і послуг, під якими випускаються тютюнові вироби (таких як запальнички і попільнички).

Також забороняється спонсорування теле-, радіопередач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів із використанням знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, електронні сигарети, рідини, які використовуються в електронних сигаретах.

Згідно з документом, реклама електронних сигарет і рідин для них не повинна містити зображення популярних осіб або схвалення або куріння, використання електронних сигарет. Також реклама не повинна створювати враження, ніби більшість людей курять або використовують електронні сигарети.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, заборона реклами електронних сигарет і використовуваних у них рідин має на меті турботу про збереження здоров'я нації. Документ спрямовано на скорочення вживання електронних сигарет і використовуваних у них рідин, і передбачає заміну їх реклами на соціальну антирекламу.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також