Уникнення шахраїв при оформленні паспортів: поради від МВС
15:06 19.05.2024
255

Під час оформлення паспортних документів важливо не стати жертвою шахраїв, які під виглядом "спрощеної" процедури можуть завдати вам фінансових збитків. Про це повідомляє Telegram-канал Міністерства внутрішніх справ України.

Правоохоронці наголосили: "Вчергове закликаємо вас не користуватися послугами так званих 'посередників' під час оформлення паспортних документів". Шахраї обіцяють "спрощену" процедуру подання документів, швидке оформлення паспортів та обслуговування поза чергою, але їхні пропозиції не відповідають дійсності. Оформлення паспортних документів завжди має фіксовані терміни та процедури.

МВС підготувало інфографіку, щоб громадяни могли краще ознайомитись із процесом оформлення документів та схемами шахраїв.

Крім того, з 18 травня цього року набуває чинності новий законопроєкт про мобілізацію в Україні, через який МЗС обмежило надання консульських послуг для військовозобов'язаних чоловіків за кордоном. Кабінет Міністрів заборонив видачу паспортів за кордоном для чоловіків віком від 18 до 60 років. Для отримання документів їм потрібно повернутися в Україну.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також