Уряд надасть аграріям безоплатне насіння соняшника для підтримки постраждалих регіонів
13:30 19.05.2024
255

Уряд України готовий безкоштовно надати насіння соняшника аграріям з прифронтових і постраждалих регіонів, які раніше подавали заявки на насіння кукурудзи, але не отримали його через нестачу запасів. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Агровиробники, які обробляють від 5 до 500 гектарів у Дніпропетровській, Київській, Харківській, Сумській і Чернігівській областях, зможуть отримати до 40 посівних одиниць (одна посівна одиниця – це 150 тисяч насінин) соняшника.

Допомога надається фермерам, які раніше подавали заявки через Державний аграрний реєстр (ДАР) на отримання насіння кукурудзи, але не отримали його через недостатні запаси. Подавати нову заявку не потрібно — організатори самі зв’яжуться з тими, хто раніше подав заявки.

У межах Програми USAID АГРО компанія "Лідеа Україна" передасть аграріям 2858 посівних одиниць соняшника, а доставку організує Всеукраїнська асоціація громад.

Міністерство прогнозує, що урожай з безоплатно наданого насіння принесе аграріям приблизно 360 мільйонів гривень виторгу, що сприятиме відновленню агровиробництва у громадах, постраждалих від війни.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також