Уряд планує підвищити виплати при народженні дитини
15:30 26.05.2021
266

Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини. Відповідне рішення ухвалено без обговорення на засіданні уряду в середу, 26 травня.

Документом передбачається підвищення виплат з бюджету при народженні дитини із 1 січня наступного року до 50 тис. грн. Виплата допомоги проводитиметься одноразово у розмірі 25% загального розміру допомоги, решта суми виплачуватиметься протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабміном.

Окрім того, визначається, що із 1 січня 2023 року і надалі щороку з 1 січня передбачається збільшення розміру допомоги при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін (грудень у порівнянні з груднем попереднього року), який затверджується Кабінетом Міністрів.

Збільшиться також розмір допомоги при усиновленні дитини, оскільки допомога при усиновленні дитини надається в розмірі, встановленому для виплати допомоги при народженні дитини.

У пояснювальній записці вказується, що покриття витрат на виплату державної допомоги при народженні дитини здійснюватиметься за кошти державного бюджету в межах бюджетної програми Мінсоцполітики КПКВК 2501030 «Виплата деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення» на відповідний рік.

Зараз розмір допомоги становить 41 280 грн, з яких 10 320 грн виплачуються одразу, а решта – протягом наступних 36 місяців.

 

Читайте також