Українські футбольні клуби виступатимуть в формі з фразами «Слава Україні!» і «Героям слава!»
11:03 18.07.2021
304

У Союзі європейських футбольних асоціацій (УЄФА) прокоментували рішення Української асоціації футболу (УАФ) зобов'язати всі клуби української прем'єр-ліги (УПЛ) виступати в формі, на якій нанесені фрази «Слава Україні!» і «Героям слава!».

«Це внутрішнє питання, яке стосується Української прем'єр-ліги. Тому ми люб'язно направляємо вас в Українську асоціацію футболу з вашим питанням », - йдеться в заяві УЄФА.

Раніше на сайті УПЛ опублікували новий регламент, в якому говорилося, що з нового сезону клуби гратимуть у формі з великою емблемою УАФ, де розміщені гасла «Слава Україні!» і «Героям слава!» українською мовою, а також карта України з Кримом.

У формі з новим логотипом клуби повинні будуть виступати під час матчів УПЛ, а також на іграх Кубка і Суперкубка країни.

Рішення УПЛ про нову форму не могли не  прокоментувати в Росії: висловився член комітету Державної Думи РФ з фізичної культури, спорту, туризму і у справах молоді Дмитро Свищев:

«Дивно, що на формі клубів України буде територія не тільки України, а й інших країн. Дивно, що будуть використовувати і слогани націоналістичного характеру. Але, як то кажуть, це внутрішня справа самої України. Нехай роблять, на це ніяк не треба реагувати, але робити висновки. Для кого вони це роблять? Перш за все, напевно, хочуть якось спробувати впливати на нас. Не знаю, наскільки нам буде цікаво, що робиться у внутрішньому чемпіонаті України », - сказав Свищев.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також