Українські військові вже навчаються управляти німецькими гаубицями – Bild
12:30 12.05.2022
254

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок оголосила у вівторок у Києві, що Німеччина розпочне навчання 40 українських військових управлінню гаубицями Panzerhaubitze 2000, вже ввечері того ж дня артилеристи та техперсонал прибули до Ідар-Оберштайну, земля Рейнланд-Пфальц, на навчання, - про це повідомляє Bild.

Підготовка майбутніх членів екіпажу та технічних спеціалістів може тривати, за даними таблоїду, менше стандартних 40 днів. Це залежатиме від рівня знань бійців.

Про рішення передати Україні 7 155-міліметрових САУ Panzerhaubitze 2000 повідомила міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт перед початком зустрічі 40 очільників оборонних відомств у Рамштайні раніше цього місяця. Ще п'ять таких САУ Україні пообіцяли Нідерланди.

Panzerhaubitze 2000 — найсучасніша самохідна броньована артилерійська установка з гарматою на гусеничному автомобілі, схожа на танк.

Зі стандартним боєкомплектом 55-тонна САУ досягає дальності стрільби в 30 кілометрів, зі спеціальними боєприпасами – значно більше.

Екіпаж може випустити до шести снарядів таким чином, щоб вони влучили одночасно.

Гаубиця має величезну перевагу в мобільності на війні: вони можуть швидко зупинитися, а потім відразу почати стріляти (60 снарядів) практично з будь-якої позиції. Після атаки вони можуть якнайшвидше знову змінити позицію (швидкість ходу до 60 км/год) – і таким чином уникнути контратаки.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також