Українські воїни знищили ворожі понтони на Сіверському Донці
09:30 12.05.2022
259

Військовослужбовці ЗСУ знову знищили понтонні переправи, які росіяни намагалися навести через Сіверський Донець, - про це в Телеграмі повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Білогорівка - друга Чорнобаївка. ЗСУ вчергове знищили понтонні переправи рашистів через Сіверський Донець. Білогорівка - нині форпост Луганщини, там рашисти намагаються вкотре перейти річку, але тільки риб годують… собою. Наші захисники б’ють орків як мух”, - написав очільник ОВА.

Він додав, що до "дороги життя" Лисичанськ - Бахмут росіяни пробитися не можуть, але 7 км ділянки щільно прострілюють здалеку. Вороги активізувалися, намагаються прорватися до Сєвєродонецька, захопити повністю Рубіжне, відрізати Луганщину від "великої землі", взявши під контроль цю трасу. Обстріли населених пунктів надпотужні, зазначив Гайдай.

За інформацією голови ОВА, гуманітарна ситуація в області - на межі. На складах залишилося небагато гуманітарної допомоги, завезти її через обстріли дороги важко, мобільний зв’язок не ловить, Луганщина відрізана від інформації ззовні.

Евакуація поки що неможлива.

Крім того, росіяни викачали газ на розподільчій станції у Новопскові, перекрили крани. За кілька днів, припускає Гайдай, увесь регіон залишиться без газу.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також