Уряд запровадив компенсаційні програми для роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю
16:33 18.07.2024
260

Уряд запровадив нові компенсаційні програми для роботодавців з метою підтримки працевлаштування людей з інвалідністю. Про це повідомляє Міністерство реінтеграції.

Згідно з програмою, роботодавці, які наймають на роботу осіб з інвалідністю I та II груп і адаптують робочі місця під їхні потреби, отримують державну компенсацію:

  • За облаштування робочого місця для особи з інвалідністю I групи — до 106,5 тисяч гривень.
  • За облаштування робочого місця для особи з інвалідністю II групи — 71 тисячу гривень.

Крім того, роботодавці, які приймають на роботу осіб з інвалідністю, які мають статус зареєстрованого безробітного, отримують компенсацію 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати (зараз це 8000 гривень). Загальний термін компенсації становить 6 місяців протягом року.

Також передбачено компенсації для роботодавців, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з інвалідністю, у розмірі мінімальної заробітної плати протягом 6 місяців.

Варто зазначити, що компенсація за працевлаштування учасників бойових дій, осіб, яким до пенсійного віку залишилося не більше 5 років, та громадян, які зареєстровані як безробітні понад 1 місяць, становить 8 тисяч гривень (50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати).

Автор: Павло Петрушко
Читайте також