Усі українські лікарні забезпечили генераторами - МОЗ
20:57 07.11.2022
257

Медичні заклади України, які надають стаціонарну та екстрену медичну допомогу, мають резервні джерела живлення, наявність яких була однією з умов укладання контракту зі Службою громадського здоров’я.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України Богдан Боруховський під час телемарафону 7 листопада.

За словами посадовця, це була одна з умов укладання контракту зі Службою громадського здоров’я. Перемикання з основного джерела живлення на резервне здебільшого відбувається автоматично.

«У деяких закладах зараз екстрено доналаштовують (систему резервного живлення – ред.), оскільки не було передбачено автоматичного швидкого перемикання. Зараз це потребує чергування медичного персоналу, який умовно за 5 хвилин перемикає з одного джерела живлення на інше», — сказав Богдан Боруховський.

Медзаклади закуповували генератори самостійно або за кошти громади чи обласних рад.

«В кожному закладі був генератор, але вони різної потужності. Одні брали на живлення весь корпус, приміром 200 кВт. В інших закладах невеликі – 5-10 кВт», – додав чиновник.

З початку повномасштабного вторгнення МОЗ за міжнародної підтримки доправило до українських лікарень понад 400 генераторів. Зараз стартує новий проєкт зі Світовим банком, що передбачає постачання ще 1100 генераторів.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також