В Індії на релігійному фестивалі кидання каменів постраждали понад 70 осіб
13:01 24.08.2021
256

Щонайменше 75 людей отримали поранення після того, як протягом восьми хвилин закидали один одного камінням в честь щорічного релігійного фестивалю Багваль в індійському штаті Уттаракханд. Потерпілим була надана допомога в медичному таборі, пише Times of India.

Таким чином віруючі відзначають свято Ракшабандхан, кров проливається, щоб утихомирити божество-проводирку Барах Деві.

У 2013 році Верховний суд штату Уттаракханд ухвалив, щоб на фестивалі використовували фрукти та квіти замість каменів, але місцеві жителі відмовилися від мирної альтернативи, сказавши, що відсутність «кривавої жертви» божеству призведе до біди.

Як свідчить легенда, коли демони напали на храм Девідхура, чотири клани молили богиню врятувати їх. Вона погодилася допомогти людям за однієї умови: щороку вони повинні приносити людську жертву. Пізніше вона «проявила милосердя» і сказала, що люди можуть кидати один в одного каміння, щоб пролити кров, еквівалентну людської жертви.

З тих пір щороку під час святкувань все більша кількість людей отримує травми. У 2019 було поранено більше 120 чоловік, в той час як в 2018 році - 60.

У минулому році через суворі коронавірусні обмеження фестиваль був в основному «символічним». Цього року під час святкування також дотримувався ковідний протокол. «Всі учасники повинні були представити негативний звіт Covid-19. 20 і 21 серпня біля храму були організовані табори, щоб полегшити тестування на коронавірус », - сказав окружний суддя Аніл Гарвял.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також