Верховна Рада підтримала законопроєкт про звільнення військових від відповідальності за дезертирство за певних умов
15:57 16.07.2024
262

Верховна Рада України у першому читанні підтримала законопроєкт, який передбачає звільнення військових від кримінальної відповідальності за самовільне залишення частини та дезертирство, якщо це трапилося вперше. Однак, щоб повернутися на службу, необхідно буде отримати письмову згоду від командира військової частини, де служив військовий. Про це пише депутат Олексій Гончаренка посилаючись на картку законопроєкту №11322.

"В першому читанні Рада підтримала послаблення відповідальності за самовільне залишення частини та дезертирство (№11322)", – повідомив Гончаренко.

Відповідно до законопроєкту, військові, які під час дії воєнного стану вперше вчинили кримінальні злочини за статтями "Самовільне залишення частини" та "Дезертирство", можуть бути звільнені від кримінальної відповідальності, якщо до закінчення досудового розслідування вони добровільно заявили слідчому чи прокурору про намір повернутися до військової частини. Для цього необхідно буде отримати письмову згоду від командира військової частини.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також