Верховна Рада ухвалила законопроєкт про скасування переведення часу в Україні
15:53 16.07.2024
256

У вівторок, 16 липня, Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №4201 про скасування переведення часу в Україні з зимового на літній. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Парламент прийняв законопроєкт №4201 про відміну переведення часу в Україні з зимового на літній. За в цілому проголосували 261 депутат", – зазначено в його дописі.

Железняк пояснив, що цього року українці востаннє переведуть стрілки на зимовий час в останню неділю жовтня (27 жовтня). Надалі, з 2025 року, переведення на літній час більше не буде.

Доповнення

Раніше цей документ підтримав Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку. Законопроєкт спрямований на захист здоров'я населення, оскільки, на думку більшості науковців і лікарів, щорічне переведення стрілок годинника на одну годину вперед і назад має низку негативних наслідків та спричиняє значне погіршення стану здоров'я громадян у період адаптації до літнього й зимового часу.

Крім того, у комітеті зазначають, що законопроєкт покликаний забезпечити захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України шляхом встановлення й закріплення на всій без винятку території України єдиного київського часу.

Автор: Павло Перушко
Читайте також