Верховна Рада ухвалила законопроєкт про поновлення військових звань офіцерів
15:29 16.07.2024
267

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №9316, який передбачає, що під час дії воєнного стану офіцери, позбавлені військового звання у дисциплінарному порядку, поновлюються в колишньому військовому званні незалежно від штатної посади. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Відповідно до законопроєкту, під час дії воєнного стану офіцери, позбавлені військового звання у дисциплінарному порядку, поновлюються в колишньому військовому званні незалежно від штатної посади, яку вони займають за умови позитивної атестації. Це здійснюється наказами начальників, у підпорядкуванні яких вони проходять діючу військову службу, або прирівняних до них осіб і вище.

У разі відсутності такої посадової особи (внаслідок розформування, ліквідації органу військового управління тощо), наказ видається вищою посадовою особою, яка має право видавати накази по особовому складу.

До поновлення офіцера в колишньому військовому званні та присвоєння йому чергового звання повторне позбавлення військового звання не допускається. Особа, поновлена у військовому званні, користується правами та пільгами, встановленими законодавством відповідно до поновленого військового звання.

Автор: Павло Перушко
Читайте також