Вінничани здобули дев'ять нагород на Європейських іграх з єдиноборств
19:33 06.06.2023
261

Вінницькі спортсмени, які виступали у складі учнівської збірної України на І Європейських іграх з єдиноборств серед учнів, заслужено отримали визнання своїх здобутків. Захоплюючись вільною та греко-римською боротьбою, тхеквондо та самбо, вони здобули дві золоті, п’ять срібних та дві бронзові нагороди. Цю радісну новину повідомили на сайті Вінницької міської ради.

Українські спортсмени з Вінниці проявили вражаючі здібності в різних видів спорту під час змагань. У тхеквондо ВТФ Дар'я Ткач з Вінницького гуманітарного ліцею № 1 ім. М. І. Пирогова (СК Редсан, тренер Леонід Кулаковський) зайняла перше місце у категорії юніорок 46 кг. У той же час, Роман Кумар з Вінницького ліцею № 31 (СК Сенсей, тренер Аліна Новинюк) та Ілля Головатюк з Вінницького ліцею № 22 (СК Сенсей, тренер Аліна Новинюк) вибороли другі місця у категоріях юніорів 45 кг та кадетів 61 кг відповідно. Максим Мамченко з Вінницького ліцею № 32 (СК Дельфін, тренер Лілія Романенко) здобув друге місце серед юнаків 43 кг. Ірина Чесалкіна з Вінницького фізико-математичного ліцею № 17 (СК Сенсей, тренер Аліна Новинюк) посіла третє місце у категорії юніорок 49 кг.

Помітні досягнення були також відзначені у вільній та греко-римській боротьбі. Дмитро Пентюк виборов друге місце у ваговій категорії до 85 кг. Ілля Калінчук (тренери В’ячеслав Орлюк та Ігор Петрик) зайняв друге місце у греко-римській боротьбі у ваговій категорії до 60 кг. Артем Чернега (тренери Олександр Сержанюк та Олександр Кулібаба) здобув третє місце у ваговій категорії до 85 кг. Олександр Собчук, під керівництвом тренерів Ігоря Петрика та Валерія Білухи, посів п'яте місце.

У змаганнях під назвою "EUROPEAN OPEN SCHOOL COMBAT GAMES" брали участь представники семи країн, зокрема України, Азербайджану, Румунії, Сербії, Молдови, Чорногорії, Боснії та Герцеговини. Учасники змагалися у п'яти видів спорту: дзюдо, тхеквондо ВТФ, самбо, вільній та греко-римській боротьбі. Загалом, Україну на турнірі представляли 246 учнів з різних регіонів країни.

Змагання відбувалися з 30 травня по 3 червня 2023 року у місті Белград, Сербія. Цей захід став справжнім спортивним святом, де вінницькі спортсмени продемонстрували високу професійну майстерність і принесли гідну славу своєму місту та Україні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також