Вінницькі трамвайні колії ремонтують переважно увечері та вночі, щоб не зупиняти рух громадського транспорту
16:28 01.08.2024
284

Бригада фахівців Вінницької транспортної компанії проводить ремонт трамвайних колій на Центральному мосту переважно увечері та вночі, щоб не зупиняти рух громадського транспорту вдень. Про це повідомляє департамент транспорту і мобільності Вінницької міської ради.

Директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін розповів, що капітальний ремонт колій спрямований на забезпечення безперебійної роботи вінницьких трамваїв. Наразі вже відремонтовано ділянку на площі Героїв Чорнобиля, а роботи з оновлення колій на під’їзді до центрального мосту знаходяться на стадії завершення. На цій ділянці працівники замінили шпали, рейки, їхні кріплення та зварювання стиків. Сьогодні роботи тривають на центральному мосту у напрямку Соборної, де буде виконано аналогічний обсяг робіт. Загалом оновлять 200 метрів погонних колій.

Утриманням колійного господарства займається служба колій Вінницької транспортної компанії. Виконуючий обов'язки директора Олександр Нечаєв зазначив, що такі заходи не лише посилюють безпеку руху трамваїв, а й зменшують гучність ходу та вібрації. Він також підкреслив, що на сьогодні транспортна компанія використовує близько 44 кілометрів колій, які зношуються, тому місто приділяє значну увагу своєчасній заміні колій на нові.

Нещодавно завершили роботи з капітального ремонту трамвайної колії на проспекті Коцюбинського на ділянці від вулиці Івана Бевза до площі Героїв Чорнобиля протяжністю 125 погонних метрів.

У планах департаменту – ремонт трамвайних колій на вулиці Соборній поруч із Костелом, де замінять щонайменше сто метрів погонних. Після завершення робіт відремонтовані ділянки буде асфальтовано.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також