Військовослужбовці-вегетаріанці закликають підтримати петицію про створення рослинних сухих пайків
21:00 24.07.2022
295

За даними опитувань, серед воїнів Нацгвардії та прикордонників і в ЗСУ, є категорія вегатеріанців. Даний факт також підтверджують організації, які допомагають забезпечувати військових рослинним харчуванням.

На фронті не у всіх є можливість дотримуватися своїх харчових звичок, комусь доводиться відмовлятися від принципів, щоби не знесилитися. Це шкодить психологічному стану військових, які не вживають м’яса й інших продуктів тваринного походження з етичних міркувань.

Пайки без продуктів тваринного походження можуть мати нижчу собівартість за наявні. Наразі таких харчових наборів немає.

Для кого і кому це потрібно?

  • для людей, що не вживають м'ясних продуктів та продуктів тваринного походження по етичним поглядам;
  • для теїстів (віруючих людей, зокрема в Україні це 72.7% населення православних громадян, згідно результатів дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 25 - 28 червня 2021 року), для яких веганські пости особливо поширені;
  • для людей з обмеженою можливістю організму засвоювати лактозу;
  • для людей з періодичними проблемами із травленням (вегетеріанська пісна їжа використовується, як полегшена та розвантажувальна для відновлення стабільного функціонування кишково-шлункового тракту), особливо слід врахувати фактор, коли загострення виникає саме у тих локаціях, де сухий пайок — це єдине джерело поживних речовин для військовослужбовця.
     

Крім того, це наблизить харчування ЗСУ до стандартів НАТО, стверджують автори петиції.

Підписати петицію можна за покликанням.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також