"ЄС більше не може дозволити собі національне вето на зовнішню політику", - заявив канцлер Німеччини
11:51 18.07.2022
323

Війна москви в Україні робить єдність у Європі ще більш актуальною та посилює тиск щодо припинення «егоїстичних блокад» європейських рішень окремими державами-членами, - зауважив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

"Європейський Союз більше не може дозволити собі зберігати національне право вето при прийнятті рішень щодо зовнішньої політики та політики безпеки Європейського Союзу, якщо він хоче зберегти провідну роль у світовій політиці", - заявив Шольц у статті, опублікованій у газеті Frankfurter Allgemeine.

Шольц зіткнувся з критикою з боку Києва та інших західних союзників, що Німеччина не зайняла лідерської позиції щодо української кризи, Шольц це звинувачення заперечував.

Вторгнення, яке москва називає «спеціальною військовою операцією», спричинило серйозні зміни в оборонній політиці Німеччини після десятиліть військової стриманості. Конфлікт також підштовхнув Берлін до більш активної зовнішньополітичної ролі в усьому світі, скориставшись тим, що цього року він головував у Групі семи промислово розвинутих країн.

Шольц зауважив, що найближчими місяцями Німеччина внесе пропозиції щодо спільної європейської міграційної політики, побудови європейської оборони, технологічного суверенітету та стійкості до демократії.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також