7 переконливих причин випити кави зранку
11:02 09.07.2017
253

Кава не лише чудово бадьорить, але і корисна для здоров’я. Вчені вже кілька десятиліть вивчають цей напій і ніхто однозначно не забороняє його вживати, а навпаки.

Загалом у кави дуже багато корисних властивостей, якими спішимо поділитись з вами.

Кава допомагає голові. Зокрема підвищити працездатність, зняти втому і стимулювати розумову діяльність. Однак натщесерце кави пити не можна, оскільки в цьому випадку вона діє навпаки.

Читайте також: Чорниця: ягода, яка допомагає схуднути

Кава допомагає схуднути. Вчені з Китаю прийшли до висновку, що кофеїн знижує апетит і провокує більш активну витрату енергії.

Кава знижує ризик розвитку діабету 2 типу. За даними досліджень, кожна чашка кави в день знижує ризик розвитку діабету на 7%.

Кава знижує шанс розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона. Ті, хто регулярно вживають каву, мають на 60% менше шансів захворіти на ці недуги.

Кава чудовий антидепресант. Лише 2 чашки кави в день можуть в три рази зменшити ризик виникнення депресії. Ті, хто часто п'ють каву, більш впевнені та не страждають на занижену самооцінку.

Кава покарщує потенцію. Лікарі стверджують, що в невеликих кількостях кава покращує у чоловіків смерматогенез і потенцію. Також кава добре впливає на сексуальну активність жінок після 50 років.

Кава корисна для печінки. Цей орган дуже вразливий до алкоголю та фруктози і зловживання ними призводить до цирозу. Доведено, що кава знижує ризик розвитку цього захворювання на 80%. До того ж кава знижує ризик виникнення раку печінки на 40%.

Попередня новина
Читайте також