​Школи Львова, Одеси та Ужгорода переводять на дистанційку: названі дати
12:04 06.03.2021
262

Львів, Одеса та Ужгород переводять міські школи на дистанційне навчання. Дистанційне вирішили запровадити через погіршення ситуації з коронавірусом у містах.

Про це повідомляють місцеві агентства "Думская" та "Zaxid.Net".

У зв'язку з ростом захворюваності коронавірусної інфекції в Одесі, з 15 березня середні і старші класи одеських шкіл перейдуть на дистанційне навчання.
Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневіч.

«Плануємо, що з 15 по 19 березня 5-11 класи будуть навчатися дистанційно, а потім оголосити канікули для 1-11 класів з 22 по 26 березня. Класи початкової школи також можуть за рішенням батьків і вчителя навчатися дистанційно », - зазначила чиновник.

к повідомили у ЛОДА, за підсумками позачергового засідання комісії, закладам загальної середньої, позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти, з 9 березня рекомендують перейти на віддалений режим навчання.

Окрім цього, з 15 березня рекомендують розпочати канікули у школах області.

Керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис розповів про стрімке погіршення ситуації із захворюваністю на Covid-19. З його слів, у кожної другої-третьої людини, яка тестується, є позитивний результат. Окрім цього, збільшується як кількість викликів швидкої медичної допомоги до людей з підозрою на коронавірус, так і кількість госпіталізованих в медичні заклади області.

З наступного вівторка, 9 березня, на дистанційному навчанні будуть і учні 5-11 класів шкіл Ужгорода. Учні початкових класів продовжать ходити у школи. Дистанційне навчання в ужгородських школах триватиме до 12 березня.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також