Україна отримала додаткові 18 300 доз вакцини проти дифтерії та правця
15:43 17.06.2024
254

Україна отримала ще 18 300 доз вакцини проти дифтерії та правця (АДП-М) зі зменшеним вмістом антигену, повідомляє УНН з посиланням на Міністерство охорони здоров'я.

Наразі вакцина доставлена на склад Медичних закупівель України (МЗУ) та буде розподілена по регіонах згідно з потребами.

Заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін наголосив на важливості перевірки вакцинального статусу для себе і дітей. У разі пропуску щеплення або переїзду необхідно звернутися до найближчої амбулаторії для коригування вакцинального графіка. Дорослим необхідна ревакцинація проти дифтерії кожні 10 років, починаючи з 16-річного віку.

Нова вакцина призначена для безоплатних щеплень згідно з календарем профілактичних щеплень проти дифтерії та правця (АДП-М) і містить очищені правцевий та дифтерійний анатоксини.

МОЗ також повідомило, що в Україні наразі є 50 тисяч доз вакцини від сказу, надані міжнародними партнерами. Першу партію вакцини проти дифтерії та правця — 1 039 500 доз — було доставлено в Україну у лютому 2024 року. Нині надійшла друга партія — 18 300 доз.

Усі вакцини за Національним календарем профілактичних щеплень в Україні є безоплатними для дітей та дорослих.

Автор: Павло Перушко
Читайте також