Верховна Рада ухвалила законопроєкт про заборону реклами на упаковках лікарських засобів
16:05 06.06.2024
253

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, який забороняє нанесення на упаковку лікарських засобів будь-якої рекламної інформації, а також будь-якої інформації про інших юридичних або фізичних осіб, які не є виробником. Про це повідомив депутат Ярослав Железняк і зазначено в картці законопроєкту №11172.

Законопроєкт №11172 забороняє нанесення на упаковку лікарських засобів будь-якої реклами або інформації рекламного характеру, яка сприяє просуванню препарату на ринку, зокрема формуванню думки про його винятковість або перевагу над аналогами без такої інформації. За його ухвалення проголосували 258 депутатів.

Відповідно до законопроєкту, забороняється розміщення будь-якої рекламної інформації на внутрішній та зовнішній упаковці лікарських засобів, а також інформації про інших юридичних або фізичних осіб, які не є виробником.

У разі порушення вимог до маркування лікарського засобу, МОЗ може ухвалити рішення про тимчасове зупинення дії реєстраційного посвідчення на такий лікарський засіб до приведення маркування у відповідність.

Також заборонятиметься продаж таких лікарських засобів, за винятком препаратів, які ввозяться на територію України з маркуванням та інструкцією про застосування мовою оригіналу, та лікарських засобів, що ввозяться як гуманітарна допомога.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також