Україна може отримати "безпрецедентну кількість" вакцини від грипу, - Ляшко
12:01 17.10.2021
261

Виробники вакцини проти грипу можуть завезти безпрецедентну кількість відповідних препаратів в Україну. Саме над цим зараз працюють у Міністерстві охорони здоров'я. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.


За словами Ляшка, очікується велика кількість препаратів, яких в Україні ще не завозили. У той же час міністр відзначив, що домовленості про такі поставки ще не закриті: "нехай спочатку завезуть, бо можуть пообіцяти, а не завезти".

"У нас є національна технічна група експертів з імунопрофілактики, яка розглядає такі питання і рекомендує вакцинуватися і проти грипу, і проти коронавірусної хвороби в цьому епідсезоні. МОЗ провело певну підготовчу роботу і виробники вакцини проти грипу можуть завезти безпрецедентну кількість вакцин на територію нашої держави" , - заявив він.

Він додав, що, за дослідженнями, проведеними в інших країнах, під час пандемії коронавірусної хвороби грип був витіснений з циркуляції.

"І на це впливав ряд факторів. Карантинні обмеження, що застосовуються проти крапельної, аерозольної групи, а саме дистанція, маски, дезінфекція та антисептична обробка рук. Це все впливає, і на стримування епідемії грипу", - пояснив міністр.


Глава МОЗ зазначив, що вакцинуватися потрібно і від грипу, і від "ковіду".

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також