ЗНО з історії України провалили 20% абітурієнтів
12:01 20.07.2021
258

Майже 20% абітурієнтів не пройшли зовнішнє незалежне оцінювання з історії України. Про це повідомив керівник Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Валерій Бойко під час прес-конференції, передає "Укрінформ".

"Майже 20% наших абітурієнтів не здали тест з історії України. Це діти, які абсолютно не володіють картографічними вміннями. І абсолютно не орієнтуються в історичній хронології, не в тому понятті - що, де, коли і як відбувалося, а вони не здатні розташувати події, між якими відстань 10-20 років ", - сказав Бойко.

Також він розповів, що діти, що провалили тест, не здатні аналізувати елементарну діаграму і співвідносити дату на ній з варіантом відповіді. За його словами, такі абітурієнти, отримавши повну загальну середню освіту в умовах незалежності, не здатні згадати або пам'ятати чотири канонічні події, які привели до незалежності України.

"З точки зору суспільствознавчої компоненти наші діти демонструють більш загрозливі і невтішні результати, ніж ті, які демонструють з математики", - сказав він.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також