Глобальний саміт миру: Швейцарія готується прийняти понад 150 країн та міжнародних організацій
20:14 02.05.2024
461

Запрошення на Глобальний саміт миру, який відбудеться цього літа в Швейцарії, розіслані понад 150 країнам і міжнародним організаціям. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак під час телемарафону.

"Запрошення розіслані понад 150 країнам і міжнародним організаціям. Ще рано говорити про підтвердження та кількість країн, які візьмуть участь, але ми точно знаємо, що це будуть країни з усіх континентів, зокрема так званого Глобального Півдня," — сказав Єрмак.

Він додав, що Україна очікує значної участі країн у Глобальному саміті миру.

Це має велике значення, оскільки стане ще одним підтвердженням того, що країни занепокоєні не лише війною в Україні, а й справедливим миром. Перемога України та справедливий мир у ній є важливими для запобігання подібним конфліктам в інших куточках світу. На саміті в Швейцарії світові лідери обговорюватимуть питання справедливого миру, додав Єрмак.

Президент України Володимир Зеленський днями заявив, що були узгоджені фінальні штрихи підготовки до Глобального саміту миру, а також анонсував активну співпрацю з партнерами, частина якої залишиться непублічною.

Швейцарія підтвердила, що організує Саміт миру 15-16 червня 2024 року у Бюргенштоку. Вона зазначила, що "росія на цьому етапі не запрошена," і що мета саміту полягає у "визначенні дорожньої карти для залучення обох сторін до майбутнього мирного процесу."

Автор: Павло Петрушко
Читайте також