Париж готується до безпрецедентних кіберзагроз під час Олімпійських ігор 2024
21:01 06.05.2024
256

Париж готується до значного виклику в кібербезпеці напередодні Олімпійських ігор 2024 року, повідомляє Reuters з посиланням на гендиректора Французького національного агентства з інформаційної безпеки (ANSSI) Вінсента Струбеля.

Для підготовки до можливих кібератак Париж залучив "етичних хакерів" для стрес-тестування своїх систем і використовує штучний інтелект для ефективного визначення загроз. Струбель зазначив, що повністю запобігти атакам неможливо, але можна обмежити їхній вплив на Олімпіаду.

Він наголосив, що цьогорічний рівень загроз є безпрецедентним, проте Франція провела значну підготовчу роботу. Штучний інтелект відіграє важливу роль у відокремленні незначних неприємностей від справжніх катастроф, підкреслив Франц Регул, керуючий директор з ІТ на Paris 2024.

Як відомо, у 2018 році під час зимових Ігор у Пхенчхані комп'ютерний вірус "Олімпійський руйнівник" атакував церемонію відкриття. Хоча рф заперечує свою причетність, у 2020 році Міністерство юстиції США висунуло звинувачення шістьом російським хакерам, яких пов'язують із цією атакою та потенційними погрозами для Олімпійських ігор у Парижі. Президент Франції Еммануель Макрон висловив переконання, що рф планує атакувати Олімпійські ігри 2024 року.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також