Укрзалізниця запустила ще один чат-бот
17:02 15.12.2021
261

АТ «Укрзалізниця» запустила свій офіційний чат-бот для продажу квитків та сповіщень про рейс в Apple Messages для бізнесу та Facebook Messenger — на додачу до запущених раніше Viber та Telegram. З 15 грудня також починається акція на повернення 10% кешбеку за придбані через чат-бот квитки.

Про це повідомила пресслужба компанії.

«В Україні буквально декілька компаній, які налагодили офіційну підтримку своїх клієнтів у Apple Messages для бізнесу, тож сьогодні Укрзалізниця робить дещо несподіваний для ринку крок і стає одним з першопрохідців у цьому напрямку, — говорить керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександр Перцовський. — Що ж до Facebook Messenger, то це вже звичний для наших пасажирів канал спілкування з Укрзалізницею, але тепер він стає ще функціональнішим, адже можна прямо з Facebook замовити собі квиток та ланчбокс у дорогу. За даними порталу Statista.com, в Україні зараз 15 млн активних користувачів Facebook Messenger, тож ми раді поширенню чат-бота однією з найбільш улюблених українцями платформ для спілкування».

За допомогою Apple Messages для бізнесу та Facebook Messenger пасажири Укрзалізниці вже можуть купувати квитки на всі поїзди далекого сполучення та швидкісні поїзди Інтерсіті+, повертати раніше придбані квитки, дивитися розклад рейсів та онлайн-табло станцій, а також перевіряти, до якої платформи прибуває потяг.

Проєкт реалізований на базі технології Corezoid Process Engine спільно з технологічним партнером Укрзалізниці — компанією Middleware (США) за підтримки платіжного партнера — Visa.

«Бот-платформа Corezoid підтримує роботу з Google Business Messages, Apple Messages для бізнесу, Viber, Telegram, Facebook Messenger, WhatsApp for Business, Line, WeChat, Sender та будь-якими іншими платформами з відкритими API. Робота з месенджерами — це хороший перший крок на шляху побудови «цифрового ядра» на базі Corezoid», — говорить Ольга Худік, Chief Business Development Officer компанії Middleware.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також