Українці стали лідерами за кількістю куплених квартир на польському ринку нерухомості у минулому році
11:01 25.04.2024
254

Минулого року українці стали лідерами серед іноземних інвесторів на польському ринку нерухомості, придбавши приблизно половину всіх квартир, куплених іноземцями, згідно з інформацією від ukrayina.pl.

Всього іноземці купили понад 14 тисяч квартир, із яких 7,7 тисячі стали власністю українців, показуючи зростання на 10% порівняно з 2022 роком. Серед придбань українцями, 7,1 тисячі становили житлові приміщення, а решта розподілилась між гаражами та комерційною нерухомістю.

Аналітики вказують, що українці надають перевагу квартирам меншого розміру порівняно з іншими іноземними інвесторами, придбаючи приміщення середньою площею не більше 54 квадратних метрів проти середніх 58 квадратних метрів, заявив експерт з нерухомості Бартош Турек.

Видання також зазначає, що Варшава, Краків, Лодзь, Познань, Гданськ та Щецин є найпопулярнішими містами серед іноземних інвесторів для покупки нерухомості.

За даними Національної інспекції праці, у 2023 році близько 4,8 тисячі українців працювали у Польщі нелегально, з найбільшим відсотком у секторі будівництва (25%). Також високий відсоток нелегальної зайнятості серед українців спостерігається в адміністративних послугах та допоміжній діяльності, включаючи агентства тимчасового працевлаштування (17%), промисловій обробці (13%) і галузях розміщення та харчування (12%).

Автор: Павло Петрушко
Читайте також