COVID-19: ЄС підтримує надання вакцин Україні
15:01 18.07.2021
306

Європейський Союз допомагає Румунії та Данії з постачанням до України вакцин, отримавши відповідний запит про допомогу. Румунія доставила 100 800 доз вакцини, і Данія доставить ще 500 000 доз.  Єврокомісія координує та фінансує до 75% витрат на транспортування цієї допомоги через Механізм цивільного захисту ЄС.

Янез Ленарчич, Європейський комісар з питань врегулювання криз, повідомив: «Держави-члени ЄС продовжують підтримувати світові зусилля щодо вакцинації. Механізм цивільного захисту ЄС вже спростив поставку 3 мільйонів щеплень. Я вдячний Румунії та Данії за вияв солідарності з Україною. Масова вакцинація для всіх – це необхідна передумова для подолання глобальної пандемії».

Від початку пандемії ЄС підтримував надання різнопланової допомоги Україні. Вже вісім держав-членів Європейського Союзу забезпечили постачання мільйонів масок, захисних костюмів, дезінфекційних засобів, а також автомобілів швидкої допомоги та апаратів ШВЛ для підтримки України в боротьбі з COVID-19.

На сьогоднішній день держави-члени ЄС заявили про наміри надати понад 159 мільйонів доз вакцин країнам, що не входять до складу ЄС, через Covax, Механізм цивільного захисту Європейського Союзу або в рамках двосторонньої співпраці.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також