Динаміка госпіталізацій вийшла за межі «зеленої» зони у чотирьох областях – МОЗ
13:05 12.09.2021
258

У Волинській, Львівській, Одеській і Тернопільській областях динаміка рівня госпіталізацій перевищує показник, встановлений для «зеленої» зони епідеміологічної небезпеки.

Про це свідчать дані статистики, оприлюднені Міністерством охорони здоров'я, повідомляє Укрінформ.

Згідно з даними МОЗ, на Львівщині за останні три дні динаміка рівня госпіталізації складала від 62,4 до 72,3%, при максимумі 50% для «зеленої» зони. Перевищені показники 9-11 вересня фіксувалися на Волині. Одещина і Тернопільщина перетнули цю межу 11 вересня - там показник складає відповідно 52,3% і 50,9%.

На Закарпатті, де 9 вересня зафіксовано зростання рівня госпіталізацій на 60%, 10-11 вересня показник зменшився до 30% і 24,4%.

Як зазначають в МОЗ, зростання кількості госпіталізацій за 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом більш ніж на 50% свідчить про «помаранчевий» рівень епіднебезпеки.

Наразі вся країна знаходиться у «зеленій» зоні. За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, жовтий рівень епіднебезпеки буде введений після ухвалення змін до постанови про адаптивний карантин. «Червоний» рівень епіднебезпеки буде встановлюватися для конкретних областей.

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також