Генерал Міллі: війна з росією триватиме довго
20:01 07.06.2023
263

Головний командувач Об'єднаних штабів США, генерал Марк Міллі, висловив свої спостереження щодо активізації бойових дій в Україні та попередив про тривалість війни, вказує Асоційований прес.

У ексклюзивному інтерв'ю Associated Press Міллі заявив: "Ми спостерігаємо активність по всій окупованій російською армією Україні, і бойові дії трохи збільшилися".

Генерал наголосив на необхідності оголосити Україною, чи розпочалася офіційна контрнаступна кампанія, проте він висловив переконання, що українські війська готові до боротьби.

"За нашими оцінками, українські військові добре підготовлені до будь-яких завдань, які стоять перед ними - вони готові боротися як на наступі, так і на обороні".

Однак Міллі попередив, що характер бойових дій може змінюватись з часом.

"Як у будь-якій великій битві, такій як битва за Нормандію, війна - це компроміс", - зазначив Міллі. "Будуть дні, коли буде багато активності, і будуть дні, коли активність буде дуже низькою. Будуть наступальні та оборонні дії. Таким чином, триватиме переміщення вперед і назад на протязі значного часу".

Розглядаючи минулий рік, Міллі відзначив, що українські сили успішно захищали країну від початку вторгнення до середини літа, а потім здійснили дві вдалих наступальних операції в Харкові та Херсоні. За його словами, навчання та постачання зброї від союзників взимку допомогли підготувати Україну до майбутніх боїв.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також