Гірськолижні курорти працюватимуть тільки для вакцинованих – Кузін
17:57 26.11.2021
254

Для вакцинованих громадян гірськолижні курорти на Новий рік будуть працювати за умови дотримання протиепідемічних правил.

Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна сказав заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін.

За словами санлікаря, навіть додавання кількох областей до "червоної" зони не буде впливати на загальноукраїнську статистику, зважаючи, що великі регіони повертатимуться в "помаранчеву" або навіть "жовту" зону.

Кузін зауважив, що згідно з постановою №1236, яка регулює карантинні обмеження, у нас в "червоній" зоні заборонена робота підіймачів, але до вакцинованих ця заборона не застосовується.

Спільна позиція полягає в тому, що забезпечити контроль за сертифікатами про вакцинацію або ПЛР-тестами на підіймачах складно, тому курорти пропонують певну верифікацію на пункті в’їзду, наприклад на вході в готель або на пункті прокату спортивного спорядження.

"Там турист буде верифікуватися, показувати свої документи про ПЛР-тест або сертифікат, йому на спортивний одяг наклеюють спеціальну наліпку, яка матиме індивідуальний номер і за якою людину можна буде ідентифікувати у випадку спеціальної перевірки. Крім того, буде створена спеціальна база цих номерів", – сказав Кузін.

Зараз, за словами держсанлікаря, опрацьовується механізм для того, щоб не створювалися черги. Він має бути зручним не лише для туристів, а й для тих, хто здійснює перевірки сертифікатів, зокрема для Національної поліції.

Також, за словами Кузіна, за прогнозами, кінець грудня "буде насправді епідемічно більш спокійним, ніж початок листопада".

"Ми бачимо, що області, які перебувають у "червоній" зоні, будуть із неї виходити. Певні "червоні" зони залишаться, але це точно не буде погіршення епідситуації. До Нового року хвиля вже має вийти за територію України. За тими прогнозами, які ми використовуємо, показники захворюваності та госпіталізації припадають на середину листопада. Ми зараз майже перейшли пік показників. Навіть додавання кількох областей до "червоного" рівня не буде впливати на загальноукраїнську статистику, зважаючи, що великі регіони повертатимуться в "помаранчеву" або навіть "жовту" зону", – сказав Кузін.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також