Головний санлікар закликав не вірити фейкам про вакцину
13:59 28.10.2021
256

Головний санітарний лікар країни Ігор Кузін закликав не вірити у фейки про щеплення від COVID-19.

Про це заявив головний санлікар Ігор Кузін на "Україна 24".

За його словами, зараз 8 із 10 людей, які помирають від коронавірусу, це літні люди. Тому головний санлікар закликає кожного захистити своїх рідних та близьких.

Кузін додав, що вакцини, які застосовують в Україні, були добре вивчені і не викликають тих ефектів, якими людей лякають у мережі.

"Друга ключова теза для мене саме і те, що вакцини є ефективними, і про це є доказова медицина, про це є дослідження. Тому не довіряйте фейкам чи якимось групам, які прочитали про якісь віртуальні речі, що вакцина викликає або безпліддя, або впливає на вашу ДНК", - наголосив головний санлікар.

Він також зазначив, що підроблений сертифікат щодо вакцинації не врятує життя. 

За його словами, якщо людина придбала підроблений сертифікат про вакцинацію і скористалася ним, то їй варто звернутися до пункту щеплення і отримати справжню вакцину та повний курс щеплень.

"Треба буде розповісти, що ви його купили, відповідно буде викликана Нацполіція, зберуться докази, але людина отримує захист, а це найцінніше".

Кузін додав, що вакцинація ефективна, бо навіть інфікована людина переносить захворювання в легкій формі.

Проте, за словами санлікаря, не варто нехтувати протиепідемічними нормами такими як носіння масок та дотримання дистанції.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також