Китай повідомив про першу смерть від COVID-19 за майже 6 місяців
19:22 21.11.2022
252

У неділю Китай оголосив про першу смерть від COVID-19 майже за півроку, у Пекіні та по всій країні введено суворі нові заходи для запобігання спалахам

Про це інформує Associated Press.

Смерть 87-річного мешканця Пекіна стала першим повідомленням про летальний кінець від COVID-19 у Китаї з 26 травня. Видання стверджує, тепер загальна кількість загиблих від хвороби досягла 5227 осіб. 
Незважаючи на те, що цього місяця центральний уряд оголосив про найзначніше послаблення заходів на сьогоднішній день, влада в багатьох областях дотримується жорстких обмежень, оскільки кількість нових випадків різко зросла.

За словами місцевої влади, у понеділок померли 91-річна жінка з історією інсульту та хвороби Альцгеймера та 88-річний чоловік з історією раку, бронхіту та інсульту.

У неділю Пекін оголосив про перший летальний випадок від Covid у Китаї з травня: 87-річний чоловік, стан якого погіршився після того, як він заразився бактеріальною інфекцією.

Кількість нових випадків у столиці підскочила до 962 у понеділок з 621 днем ​​раніше.

Близько 600 районів міста нині належать до категорії "високого ризику", що зазвичай вимагає від мешканців ізоляції на кілька днів у своїх житлових одиницях чи переїзду до державних карантинних установ.

У деяких районах школам було наказано перевести заняття до онлайн-режиму, а офісним працівникам було наказано працювати з дому.

Жорсткі обмеження були також введені в містах, включаючи південний промисловий центр Гуанчжоу, де за останній тиждень було виявлено десятки тисяч нових випадків, і північний Шицзячжуан, де влада наказала мешканцям шести районів пройти масове тестування.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також