На Миколая вакциновані українці почнуть отримувати по тисячі гривень
20:37 15.11.2021
255

Із 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які щепилися двоми дозами вакцини від коронавірусу.

Гроші можна буде витратити на спорт, культуру або транспорт, заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Аби дихати легше було бізнесу і громадянам, що постраждали від ковіду, держава продовжує як наявні програми підтримки, так і розробляє низку нових інструментів. Один із них запрацює найближчим часом - це підтримка тих сфер, які постраждали від карантину більше за інші, а саме креативна, спортивний і транспортний сектори економіки. Програма працюватиме так: кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати одну тисячу гривень швидко і зручно, тобто через додаток "Дія", - сказав глава держави.

За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок всередині країни – на внутрішні авіа, залізничні перевезення.

Програма стартує 19 грудня.

До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд гривень. Стільки ж – на початку 2022 року.

“Ми розуміємо, що смартфони та “Дія” є, на жаль, не у кожного, тож ця програма діятиме не один місяць. Держава забезпечить альтернативну можливість отримати тисячу гривень, зокрема людям похилого віку”, – обіцяє Зеленський.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також