Сингапур перший у світі відмовився безкоштовно лікувати антивакцинаторів із COVID-19
15:03 09.11.2021
343

Влада Сингапуру заявила про зупинення фінансування медичних рахунків невакцинованих громадян, якщо вони захворіють на COVID-19. У лікарнях більшість пацієнтів із коронавірусом не щеплені.
Про це повідомляє Washington Post.


Влада Сингапуру зазначила, що більшість тих, хто потребує інтенсивної терапії і чинить велике навантаження на систему охорони здоров'я, не вакцинувалися від COVID-19.


"З 8 грудня 2021 року ми почнемо стягувати плату з пацієнтів із COVID-19, які не вакциновані на свій вибір", - йдеться в повідомленні.

Тепер усі нещеплені пацієнти, яких госпіталізують з COVID-19 після 8 грудня, самі оплачуватимуть медичні рахунки, крім дітей до 12 років та громадян, яким не можна робити щеплення за медпоказаннями.


За даними New York Times, у Сингапурі одна з найкращих систем охорони здоров'я у світі. Усі працюючі громадяни зобов'язані частину зарплати відраховувати на спеціальні ощадні рахунки на медичні послуги.


Рішення уряду відмовитися від безкоштовного лікування від коронавірусу людей, які свідомо відмовилися від COVID-щеплень, означає, що лікарні тепер виставлятимуть рахунки таким пацієнтам.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також