У США вакцинованим жителям дозволили не носити маски та дотримуватися соціальної дистанції
11:59 14.05.2021
258

Жителі США, що повністю пройшли процедуру вакцинації від коронавірусу, можуть не носити маски та дотримуватися соціальної дистанції в два метри на вулиці і в приміщеннях. Це випливає з нових рекомендацій Центру з контролю і профілактики захворювань США (CDC).

При цьому ряд обмежень все же зберігається: маски як і раніше потрібно буде носити в місцях з найбільш тісним контактом - в громадському транспорті, аеропортах і на вокзалах. Також вакциновані зобов'язані носити маски та дотримуватися дистанції в лікарнях та інших місцях, якщо цього вимагають територіальні закони і правила місцевого бізнесу.

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучи заявив, що за останні кілька тижнів захворюваність коронавірусом знизилася на третину, а вакцини довели свою ефективність. За його словами, людям треба дати можливість відчути, що країна наближається до нової форми нормальності ".

«Сьогодні відмінний день для Америки», - заявив президент США Джо Байден, коментуючи рішення CDC. «Тепер, через рік важкої роботи і великої кількості жертв, правило дуже просте: вакцинуйтеся або носіть маску, поки не зробите цього», - додав Байден (він виступав вже без маски).

США знаходяться серед лідерів за темпами вакцинації: хоча б одну дозу щеплення зробили вже 46% дорослого населення (близько 154 млн американців). Повністю вакциновані 35% населення (більше 117 млн ​​чоловік).

В країні схвалені двокомпонентні вакцини Pfizer або Moderna, а також вакцина Johnson & Johnson, яка передбачає введення однієї дози.

Читайте також