В Італії ввели обов’язкову вакцинацію для усіх громадян віком від 50 років
16:30 06.01.2022
256

Італія впровадила обовʼязкову вакцинацію від коронавірусу для людей віком від 50 років. Про це повідомляється на сайті Ради міністрів країни.

Постанову схвалили у зв’язку зі швидким поширенням штаму "Омікрон" і різким зростанням захворюваності.

Прем’єр-міністр Маріо Драгі заявив, що ці заходи необхідні для того, щоб забезпечити нормальне функціонування лікарень і запобігти закриттю підприємств і шкіл. "Ми хочемо сповільнити зростання кривої заражень і підштовхнути італійців, які ще не вакцинувалися, зробити це - особливо в тих вікових групах, для яких найбільший ризик госпіталізації, щоб зменшити навантаження на лікарні і врятувати життя", - сказав він.

Після двогодинної дискусії щеплення від коронавірусу вирішили зробити обов’язковим для всього населення віком від 50 років. Це стосується не тільки громадян Італії, а всіх, хто постійно проживає в країні, крім людей, які мають медичне підтвердження про протипоказання для щеплення. 

Також зазначається, що з 15 лютого для доступу на робоче місце буде потрібний «розширений зелений сертифікат».

До цього обов’язковою вакцинація в Італії була для вчителів і медичних працівників. У разі відмови людей відстороняють від роботи без збереження заробітної плати, але не звільняють.

Уряд Італії вирішив посилити правила вакцинації після того, як у країні зафіксували найбільшу добову кількість випадків зараження коронавірусом від початку пандемії — 189 109.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також