Ефективність німецької вакцини проти коронавірусу CureVac склала 47%
11:32 18.06.2021
285

Проміжний аналіз вакцини проти коронавірусу від німецької компанії CureVac показав, що її ефективність не перевищує 50%. Про це йдеться на сайті компанії.

«Вакцина показала проміжну ефективність 47% проти будь-якого ступеня тяжкості захворювання Covid-19 і не відповідає раніше заданому критерію статистичного успіху», - зазначено в заяві.

У випробуваннях препарату брали участь близько 40 тисяч добровольців. Попередні результати будуть передані в Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА). Дослідження будуть продовжувати до остаточного аналізу.

У листопаді CureVac уклала контракт з Європейською комісією на перспективні централізовані поставки вакцини в країни Євросоюзу. Йшлося про закупівлю 225 млн доз вакцини з можливістю ще 180 млн додаткових доз.

The Wall Street Journal називає контракт про постачання 405 млн доз CureVac однією з найбільших домовленостей Європейської комісії з однією компанією. У зв'язку з цим видання припускає, що невдача розробників німецької вакцини може негативно позначитися на кампаніях по вакцинації в Європі. Після публікації перших даних про ефективність препарату акції CureVac впали на попередніх торгах майже вдвічі.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також