У "Борисполі" в 11 осіб виявили COVID-сертифікати з ознаками підробки
16:06 29.10.2021
254

У міжнародному аеропорту “Бориспіль” за минулу добу виявили COVID-сертифікати з ознаками підробки в 11 осіб. Про це інформує поліція Київської області.

28 жовтня на території аеропорту «Бориспіль» у 11 осіб було виявлено документи про вакцинацію, які можуть містити ознаки підробки. Усі вони прилетіли до України з інших держав.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України щодо підробки, а також використання підроблених документів. За кожним із фактів буде здійснено перевірку та надано відповідну правову кваліфікацію.

26 жовтня повідомлялося, що на території міжнародного аеропорту “Бориспіль” у 7 осіб було виявлено сертифікати про вакцинацію, які можуть містити ознаки підробки.

Добою раніше в аеропорту “Бориспіль” у 8 осіб виявили сертифікати про вакцинацію від COVID-19 з ознаками підробки.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що станом на 22 жовтня відкрито вже 800 кримінальних проваджень щодо підробки COVID-сертифікатів. Міністр також звернувся до українців, закликавши не використовувати підробки та повідомляти про правопорушення до кіберполіції або ж за номером 102.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також