У Румунії виявили перші випадки штаму "Омікрон"
18:04 05.12.2021
253

Новий штам коронавірусу Омікрон вже впритул біля кордонів України. 4 грудня два випадки коронавірусу було зафіксовано в Румунії. Обидва хворих перед цим відвідували Південну Африку.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я Румунії.

У відомстві зазначили, що новий тип мутації COVID-19 виявили у двох громадян, які прибули до Бухареста з Південно-Африканської Республіки 30 листопада. Обох пацієнтів — 48-річну жінку з повіту Брашов і 59-річного чоловіка з повіту Васлуй — відправили на самоізоляцію. У них не було симптомів захворювання.

Напередодні Румунія запровадила заборону на поїздки для громадян країн, які не є членами ЄС, що прибувають з низки африканських держав. У Румунії протягом останньої доби зафіксували 1 490 нових випадків COVID-19 та 131 смерть унаслідок пандемії.

Раніше у ВООЗ заявили, що новий штам коронавірусу Омікрон становить дуже високий ризик для світу та може призвести до серйозних наслідків у деяких регіонах. У Європейському центрі з запобігання та контролю захворювань (ЄЦКЗ) вважають, що новий штам коронавірусу Омікрон може бути стійкішим до вакцин та швидше поширюватися.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також