Україна з 3 грудня обмежить в'їзд із восьми країн Африки
17:01 02.12.2021
258

З 3 грудня Україна обмежить в’їзд із восьми країн Африки через стрімке поширення нового штаму коронавірусу «Омікрон». Відповідне рішення прийняв Кабмін.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Зокрема, як зазначається в пояснювальній записці до документа, постановою установлюється, що з 00 годин 3 грудня 2021 року на період дії карантину забороняється перетин державного кордону на в’їзд зокрема осіб, які прибули з Південно-Африканської республіки, Республіки Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Королівства Лесото, королівства Есватіні, Республіки Мозамбік, Республіки Малаві та перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів.

Для громадян України, іноземців або осіб без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, є подружжями або дітьми громадян України, які прибули з цих країн, встановлюється обов’язкова самоізоляція та обсервація.

Зазначається, що ці вимоги встановлюється з метою запобігання занесенню та поширенню на території України нового штаму SARS-CoV-2 — варіанту B.1.1.529 Омікрон.

Як повідомлялося, раніше заборону на в’їзд з цих країн запровадили Велика Британія, США, Австралія, Канада, Ізраїль.

Вперше про появу штаму Омікрон ВООЗ отримала повідомлення з Південно-Африканської республіки 24 листопада 2021 року. Станом на 26 листопада 2021 року випадки інфікування штамом Омікрон були зареєстровані у Бельгії, Гонконгу та Ізраїлі, всі вони були пов’язані з подорожами до африканських країн.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також