Вчені назвали головних рознощиків ковіду
18:07 09.12.2021
264

Чоловіки частіше передають частинки коронавірусу, ніж жінки або діти. Такого висновку дійшли вчені Університету штату Колорадо, передає CBS.

Вчені із Університету штату Колорадо вирішили провести експеримент. Зібрали людей різного віку, статі та рівня підготовки, роздали їм різні музичні інструменти та змусили грати. І поки в кабінетах із піддослідними панувала какофонія, дослідники стежили за кількістю краплинок слини, які видихали учасники експерименту. І виявили кілька закономірностей. Виявилося, що інтенсивність поширення коронавірусу залежить від статі та віку людей, а також гучності голосу.

Так, фахівці з'ясували, що чоловіки здатні частіше заражати коронавірусом через особливості будови легенів. Як пояснив професор Джон Волькенс, у чоловіків більший розмір легенів, тому вони виділяють більше різних частинок при видиху. А дорослі виділяють їх частіше, ніж діти.

Фахівець також відзначив низку громадських місць, де ризик заразитися коронавірусом найбільш високий. Це бари, концертні майданчики та спортивні арени.

У світі сьогодні "вирує" новий штам коронавірусу "Омікрон". В Україні він поки не виявлений, але лікарі прогнозують його появу незабаром і території нашої країни.

З цієї причини ще більш актуальним залишається швидкий діагноз, раннє лікування коронавірусу і вакцинація, вважають лікарі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також