Влада Києва посилила контроль за вакцинацією від COVID-19
18:30 07.05.2021
294

За даними Міністерства охорони здоров'я, в столиці серед осіб, які не ввійшли в пріоритетні групи, вакцинували 91 особу. Київська міська державна адміністрація посилила контроль за використанням вакцини від коронавірусу. Про це повідомили в пресслужбі Київської міської державної адміністрації.

У листі зазначено, що вакцинація проводиться серед вікової групи 65 років і старше, а також громадян з цільових груп попередніх етапів вакцинації (військовослужбовці, лікарі, правоохоронці та так далі).

Також повідомляється, що зустрічаються випадки вакцинації осіб, які не входять до пріоритетних груп. Директорам лікувальних установ була доведена інформація, що медики, які проводять вакцинацію, повинні ознайомитися з цими вимогами "під підпис".

"Департамент звернувся до голів РДА з проханням відзначити та зі свого боку директорам певних медустанов про необхідність дотримання вимог Наказу Міністерства охорони здоров'я про дорожню карту по етапності вакцинації цільових груп під час прищеплювальної кампанії від COVID-19", - підкреслила Валентина Гінзбург.

Вона зазначила, що за даними звітних форм Міністерства охорони здоров'я України в столиці серед осіб, які не ввійшли в пріоритетні групи вакцинована 91 особа. Наприклад, в Миколаївській області - 900 осіб, в Черкаській - 768, Кіровоградській - 408, в Харкові - 367 чоловік, Полтавської області - 292 т.

Окремо директор Департаменту повідомила, що всі публічні особи, які раніше були щеплені згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я в рамках кампанії з популяризації вакцинації обов'язково отримають другу дозу вакцини.

 

 

Читайте також