Середня добова смертність в Україні від ковіду зросла до 300 осіб
19:00 19.10.2021
258

Сьогодні в Україні зафіксовано 2 абсолютні рекорди за весь час пандемії. Станом на 19 жовтня добова кількість летальних випадків становить 538 осіб, водночас Україна займає 2 місце в Європі за кількістю смертей на 100 тисяч населення (за останні 14 днів). Проте також було зафіксовано найбільшу кількість щеплень за добу — 193 069 осіб. Збільшення кількості  «червоних» зон спричинило бум вакцинації. У Херсонській області кількість щеплень першою дозою зросла майже вдвічі за тиждень (+91%).

«За тиждень кількість госпіталізацій зросла на 21%, смертність — на 17%, а зайнятість ковідних реанімацій наразі становить 65%. Святкові дні вплинули на зниження темпів зростання різних показників, тому потрібно бути готовими, що наступного тижня ми побачимо зворотню ситуацію», — зазначив Юрій Ганиченко, керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE).

Наразі в Україні вже 5 областей знаходяться в «червоній» зоні: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська та Херсонська. Також у зоні ризику Житомирська, Сумська, Луганська та Харківська області.

Автор: Марія Петренко
Читайте також